Fermierii care au depus facturile pentru decontarea a până la 50% din contravaloarea energiei electrice consumate pentru irigații au primit banii în conturi, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) remis marți AgroTV.

Conform sursei citate, în total, 172 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) au depus facturi a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la 16.598.267,61 lei.

Reprezentanții MADR menționează că până la data de 27 decembrie 2021, pentru 159 de beneficiari au fost efectuate plăți în valoare de 16.091.886,41 lei, pentru alți 13 beneficiari urmînd să se facă plata imediat după finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor.

Specialiștii din cadrul MADR vor monitoriza respectarea prevederilor legale, astfel încât reducerea costurilor pentru energia electrică, pe baza facturilor depuse de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, să se regăsească în beneficiul fermierilor.

Reamintim că, pentru anul 2021, a fost stabilită cota de până la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau echipamentelor pentru irigații pentru care se asigură apa pentru irigații în baza contractelor multianuale/sezoniere încheiate cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.