Primăria Lyaskovets

Postat în Aug 28, 2019

Lyaskovets este un oraș din centrul nordului Bulgariei, situat în municipalitatea omonimă a provinciei Veliko Tarnovo, la 10 km nord-est de Veliko Tarnovo, la 2 km sud-est de Gorna Oryahovitsa și la 5 km la sud de râul Yantra, la nord de Munții Balcani. . Numele său provine de la cuvântul leska („alun”) sau leshnik („alun”), deoarece copacul era abundent în zonă.

Primăria Videle

Postat în Dec 14, 2018

Oraşul Videle,se află situat, din punct de vedere fizico-geografic, în partea central-sudica a Campiei Romane, în subunitatea Găvanu-Burdea, acest teritoriu administrativ aflandu-se la contactul unor artere de circulaţie importante pentru judeţul Teleorman.

Altitudinal,se încadrează între parametrul minim de 89,7 m pe valea raului Glavacioc,iar cel maxim de 107,7 m în zona de amplasare a staţiei C.F.R. şi Depozitelor.

Din punct de vedere administrativ,acest oraş aparţine judeţului Teleorman. Distanţa faţă de municipiul Bucureşti este de 50 kilometri (pe calea ferată) şi tot 50 kilometri îl despart de municipiul Alexandria şi oraşul Roşiorii de Vede.

Ca limite, întalnim la nord comunele Marşa şi Bucşani, la est comuna Mereni, la sud, comunele Moşteni şi Crevenicu, la vest satul Blejeşti.